Cross-roads
Fired clay and wood

De vierkante opening in een verweerde houten plank van een voormalige schaapskooi dient als bevestigingspunt voor de klei. Het werk weerspiegelt een mentale structuur met de onderliggende patronen en knooppunten van menselijke relaties. Samen vormen ze een systeem van conversatie en uitwisseling dat het hele scala aan menselijke interacties omvat, van opbouw tot duisternis.

 
 
The Press

In dit werk komen verschillende realiteiten met betrekking tot het begrip “pers” samen: als middel om het geschreven woord te verspreiden of juist om de vrijheid ervan te beperken, zoals bij het vastschroeven van de oude papieren pers. De bloeddruppel die uit de krant sijpelt, verwijst naar allerlei vormen van geweld bij het uitoefenen van politieke of sociale druk.

Sommige van mijn werken bestaan in de combinatie van hout en klei. Niet alleen de klei is het uitgangspunt, maar ook het andere materiaal dat al door de mens is getransformeerd. Door de twee delen op een eenvoudige, natuurlijke manier met elkaar te verbinden vormen ze een eenheid waarin dezelfde geest zijn thuis kan vinden.

De creatie is tegelijkertijd de representatie van klei en hout als materiaal en een sterk symbool dat de mogelijkheid van een harmonische relatie vanuit een groter perspectief laat zien.
G.V.B